Ingredients for Plain Pasta Recipe
8 cups of water
1 wiping tablespoon salt
250 g. pasta (250gr package or 500gr package in half package)
A little more than half a cup of oil (the healthiest olive oil, but some do not like the smell of pasta, you can use another oil you like taste.)
Pasta Strainer
Plain Pasta Recipe Preparation
8 cups of cold water is poured into a medium-sized saucepan and 1 wiping tablespoon of salt is added, the lid of the pan is closed and the pasta is left to boil over an open fire.
After boiling water, 250gr. the pasta is poured over the boiling water and starts to cook, but this time the lid of the pan is not closed.
If you mix the pasta for 3-5 minutes after putting the pasta in the pot, you will also prevent the pasta from sticking together. If you are making stick pasta, you should mix it 7-8 times.
Thus, the rods do not stick together and stick together. Cooking time is 10-15 minutes depending on the structure of your pot and the type of pasta.
Enjoy your pasta.
Sade Makarna Tarif Malzemeler
8 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
250 gr. makarna(250gr.lık paket veya 500gr.lık paketlerde yarım paket)
Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
Makarna Süzgeci
Sade Makarna Tarif Hazırlama
Orta boy bir tencereye 8 bardak soğuk su dökülür ve üzerine 1 silme yemek kaşığı tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve açık ateşte makarna suyu kaynayana kadar bırakılır.
Su kaynadıktan sonra, 250gr. makarna kaynamakta olan suyun üzerine dökülür ve pişmeye başlar, ama bu kez tencerenin kapağı kapatılmaz.
Makarnayı tencereye koyduktan sonra, ilk birkaç dakika 3-5 sefer karıştırırsanız, makarnanın birbirine yapışmasını da önlersiniz. Çubuk makarna yapıyorsanız, 7-8 defa karıştırmanız daha uygun olur.
Böylece çubuklar pişerken birbirine dolanıp yapışmaz. Tencerenizin yapısına ve makarnanın türüne göre pişme süresi 10-15 dakikadır.
Sade Makarnanızın tadını çıkarın.
No comments:
Post a Comment