2.Domates-Zeytinyağı: Domateste bulunan kalp ve damar hastalıklarıyla kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi yağda çözülüyor.
3.Biftek-Havuç: Havuçtaki A vitamini bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
4.Yeşilçay-Limon: Yeşilçay limonla içildiğinde antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
5.Sarımsak-Balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
6.Kırmızı Et-Biberiye: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller,biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
7.Portakal Suyu-Yulaf Ezmesi: İkiside kalp krizi ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
8.Elma-Sirke: Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp damar sistemini koruyor.
9. Yaban Mersini-Üzüm: İkisi de antioksidan deposu. Birlikte daha güçleniyor.
10.Sert Kabuklu Yemişler-Kurutulmuş Meyveler: Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor.
erdoganakbiyik@gmail.com
https://www.youtube.com/user/erdoganakbiyik
No comments:
Post a Comment